Iva Šokičić – Filozofija sadomazohizma

Zadovoljstvo nam je objaviti e-knjigu Ive Šokičić, dr.sc. koja je doktorsku disertaciju pod naslovom “Filozofski pristup (Sado)mazohizmu” obranila na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te odlučila izmijenjenu i prilagođenu verziju objaviti u obliku ove knjige pod naslovom Filozofija sadomazohizma: Sadomazohistička seksualnost u filozofskoj perspektivi. Knjigu potražite na stranici Knjige ili kliknite ovdje.

Nova knjiga

Pripremili smo elektroničko izdanje disertacije dr. sc. Martine Matišić naslova Popularizirana filozofija i filozofija popularnih pojava u srednjoškolskom obrazovanju. Knjigu možete pročitati ovdje

Novi članak – K. Krkač: Wittgenstein on the self – We robots

Na linku možete naći novi tekst prof.dr.sc. Kristijana Krkača “Wittgenstein on the self – We, robots”. Napisan je kao predavanje za simpozij “The Self” održan na FFRI 2016. godine u sklopu međunarodne konferencije “The Self”. Tekst ponavlja, razrađuje i korigira neke starije teze autora o Wittgensteinovom razumijevanju „self-a“ objavljene u prijašnjim člancima i knjigama i postavlja zastupano tumačenje u kontekst ljudske svijesti pred novo raspravljanom pojavom „umjetne“ ili „robotske“ svijesti.

Tribina Etika i politika u Međunarodnim odnosima

30. svibnja 2016. u 19,30 sati u prostorijama Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se tribina: Etika i politika u međunarodnim odnosima. U tribini sudjeluju doc.dr.sc. Damir Mladić i dr.sc. Stipe Buzar. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže raspravi. Poziv možete preuzeti ovdje.